MINE PROJEKTER

 - selv designet & selv bygget

CHATOL


Mit afgangsprojekt: Relancering af et glemt møbel, er en nyfortolkning af det gamle chatol.

Jeg har hentet inspiration fra de gamle danske designklassikere og undersøgt nutidens tendenser for at finde frem til, hvordan chatollet kan bruges i dag.

Der er en tendens i samfundet til at flere og flere arbejder hjemmefra, da vi gerne vil have et mere fleksibelt liv.

Chatollet imødekommer nutidens behov, med plads til pc, printer, ledninger og andet man har brug for til hjemmearbejde/hobbys. Arbejdet kan hurtigt gemmes ad vejen vha. en filtafskærmning, der foldes op vha. magneter. Materialet er valgt pga. referance til de gamle chatoller og det giver et nyt twist.

Bordpladen kan nemt skubbes ud, hvorved der kommer et hemmeligt rum til syne, til opbevaring af skriveredskaber, papir mm.

Møblet er lavet i eg med linoleunmsbordplade, der er rart at sidde ved.

SVAJ


Svaj er en lille gyngestol, som ikke fylder meget i rummet. Den har runde bløde kurver der gør den elegant og feminin. Stolen er lav, så den bliver en slags lounge gyngestol, man kan slænge sig i. Den skiller sig dermed også ud fra mængden af store gyngestole, der fylder meget i rummet.

Denne stol er lavet i valnød, som har en meget fin mørk glød.

Ryglænet er formspændt af 12mm finér, sædet 6mm fineret plade, ben og meder er massiv valnød.

Jeg arbejder med det enkle naturlige udtryk, forsøger at skabe harmoni og være tro mod materialet. Pt. er træ mit favorit materiale med dets naturlige nordiske look.

Jeg er meget inspireret af stilen og møblerne fra 50´-60´erne med de enkle rene linjer, flotte samlinger og simple detaljer, der har stærk virkning og giver hvert møbel karakter.

Stolen kan både bruges med og uden pude. Et lækkert lammeskind gør den også rigtig godt.

SKUB/PUSH


SKUB vandt Crafted prisen til FSC Awarden 2013.

Tendensen med spejle, som læner sig op af væggen, er fremme i tiden, men hvad med pladsen bag spejlet?! Jeg har designet et spejl med

opbevaringsmuligheder bagved, så man derved sparer plads i hjemmet. 

Over spejlet, fungerer to vanger som bøjlestænger og under spejlet sidder en hylde til opbevaring. Det er muligt at sætte flere hylder eller knager ind bag spejlet, alt efter behov.

Spejlet er skubbet tilbage, så hylden kommer frem og kan bruges som en lille siddeplads eks. til at tage sko på. SKUB samler dermed det man har brug for, inden man skal ud af døren.

Symbolikken bag spejle er, at de reflekterer virkeligheden. Ligesom dette skal man tage stilling til bæredygtighed. Med dette spejl støtter man bæredygtighed i verden og derfor kan man med god samvittighed se sig selv i spejlet.


MINI


Kommoden opfylder behovet for opbevaringsplads i de små hjem. Mange hjem har ikke plads til en stor skænk, men har behovet for opbevaring.

Derfor har jeg designet en lille kommode på 60x40x35cm. Den indeholder en skuffe, en låge og åbne tre rum.

Kommoden er fremstillet i egetræs finer. Låge, skuffe, greb og ben er i massiv eg. Møblet er sæbebehandlet for at få et lysere udtryk, som passer ind i den nordiske stil jeg er meget inspireret af.

Møblet er inspireret af 60ér møbler med de skrå ben, som giver møblet en spænding og gør det mere dynamsik. Grebene er samtidig også skrå, formet som små pyramider for at matche benene og for at give modspil til at alle de rette vinkler. 


Der er mulighed for at farvelægge skuffe, låge eller hylder for at få flere forskellige legende udtryk, hvilket gør møblet tilpasser den enkeltes behov.